Pomul de Crăciun de anul acesta

by - 12/23/2012

Unui brad natural îi ia cam 8-10 ani să crească şi apoi să fie tăiat, împodobit de Crăciun şi admirat pentru câteva săptămâni. Al nostru, de anul acesta, a fost "crescut", tăiat şi împodobit în mai puţin de o săptămână. Să vedem cât o să reziste pentru a fi şi admirat...


Totul a pornit în acea seară ploioasă de săptămâna trecută, după ce tot m-am gândit cum să fie cel de anul acesta, dar am aşteptat ca muzele mele leneşe să vină cu inspiraţia. Şi într-un final au venit. Inspiraţia o găsisem aici. Mi-a plăcut forma pe care o iau filele de carte, îndoite şi lipite la capete. Aşa cum v-am spus atunci, am început procesul de tăiat hârtie, coli simple, albe, A4 şi altele colorate, pe care le-am tăiat în câte 8 fâşii şi le-am lipit la capete. Procesul a continuat a doua zi şi următoarele, cam aşa:


Până am obţinut o mare de solzişori coloraţi.


Iar apoi am început "croşetatul" bradului. Din vârf, solzişorii, i-am lipit, unul câte unul, până am ajuns la bază, încercând să păstrez forma de brad.


Când a fost gata, am lăsat să se usuce bine lipiciul şi apoi l-am agăţat pe un perete, cu ajutorul lui Petersen care a bătut cuiul salvator. Koshka, de uimire ce minunăţii fac eu prin casă, s-a trezit din somnul adânc şi m-a supravegheat atent până la final :)


Pentru că greutatea hârtiei făcea ca structura să se adune la mijloc, am intervenit cu nişte bolduri şi am proptit ramurile "copacului" din loc în loc pe perete.


Şi voila, pe timp de seară, i-am pus şi o ghirlandă de lumini, aşa ca să mai animăm atmosfera :)


Pentru reîmprospătarea memoriei, anul trecut bradul nostru a arătat aşa:


Aşa că anul ăsta, de la 2D a ajuns 3D, să vedem la anul cu ce idei mai vin muzele în vizită. Dacă nu, poate unul natural în ghiveci, pentru că-mi place şi mie mirosul şi verdele crud. Dar să vă spun o întamplare cu morală. Ultima dată când am luat brad tăiat, acum 4 ani, eram la Berlin şi am vrut şi noi brad cum vedeam la fereştrile caselor, mare şi natural. Aşa că în Ajun de Crăciun am pornit cu entuziasm în căutarea unuia, dar... dar, am rămas blocaţi pe dinafară, după ce am ieşit din casă, cu cheia rămasă în broască înăuntru. Mă rog, am luat noi brad, dar am şi plătit bani buni unui meşter să ne deblocheze uşa, că altfel ce ne făceam în Ajun cu bradul în braţe pe afară?.... :) Aşa că anii următori am fost cuminţi, am încercat să fim mai buni cu natura şi să căutăm variante alternative.

Dragii mei, dacă nu apar pe aici cu alte poveşti până de Crăciun (deşi aş mai avea câteva), vă urez să vă bucuraţi din plin de această sărbătoare. Poate mulţi dintre voi o petreceţi în familie, alături de oameni dragi, cu bunătăţuri făcute în casă şi cu troiene mari afară, dar poate alţii nu, aţi ales alte modalităţi şi doar cu gândul sunteţi cu cei de acasă. Indiferent de cum petreceţi, sper să fie frumos şi vesel, aşa vom încerca şi noi. Crăciun fericit!

You May Also Like

10 commentarii

  1. Wow! Arata fantastic bradutul acesta. Imi place foarte mult simplitatea lui, desi sunt sigura ca pregatirea si asamblarea a fost destul de minutioasa. Iar pernele cu luminite stralucitoare deasupra se incadreaza perfect sub el. Mai cozy de atat e greu de imaginat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Da, cu un pic de dibăcie se pare că am reușit să pun, inginerește, în practică, ideea îndrăzneață :)

      Ștergere
  2. Ce idee frumoasa! Un bradut foarte vesel, colorat si suav! Se vede ca si pisicii ii place foarte mult. Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Diana! Koshka e deja obișnuit cu globurile din brad pe care nu poate să le spargă :)

      Ștergere
  3. Ce idee minunata! La prima vedere nici nu mi-am dat seama ca e din hartie. O sa pastrez ideea pentru anul viitor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos, Brînduşa! şi mă scuz că dau un răspuns după aproape un an, mesajul tău are o dată cu mare însemnătate pentru mine, ziua când s-a născut puiul meu drag, iar apoi cred că m-am luat cu treburile părinteşti şi am uitat...

      Cu mai puţin de o lună până de Crăciun, sper că ai gând deja câteva idei pentru un pom de Crăciun alternativ. Mă bucur mult că te-am inspirat şi eu un pic :)

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Dragă Emily (ce iubeşte brioşele), îţi mulţumesc! şi-mi scuz răspunsul întârziat, mesajul tău m-a prins în prima zi în rol de mămică, iar apoi am tot uitat să mai răspund, până acum, aproape după un an :)

      Sărbători frumoase ce bat la uşă, cu sau fără brad verde sau alternativ :)!

      Ștergere
  5. Ce frumosi sunt, Vica! Care de care mai frumos si mai inspirant! La anul usai sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Maria! :) Ai văzut că anul ăsta am trișat un pic, mai mult din lipsă de timp, dar e frumos și cel pe care l-am ales acum...

      Ștergere