Un dormitor, simplu şi reamenajat

by - 5/12/2011

Dormitorul, locul unde visele devin realitate atunci când ne trezim dimineaţa, unii mai devreme, alţii mai târziu :) Iar această parte a casei, trebuie să fie cea mai calmă, din toate punctele de vedere, pentru a ne odihni destul. Un pat cu o saltea bună ar fi suficient. Însă uneori, din lipsă de spaţiu, mai înghesuim aici şi un dulap, un raft, un birou, un scaun, un calculator, un televizor, etc.


Dormitorul la început nu era altceva decât un "pat" pe jos, din 2 saltele, un dulap de haine mic, o mochetă, un trandafir japonez, o perdea şi o lustră, creaţie proprie :)


Dar, odată cu procesul reamenajării, am purces la treabă şi aici. În primul rând am zugrăvit, am vopsit ţevile şi caloriferul, am curăţat mocheta (dap, nu credeam că cei de la Nufărul ne vor înapoia albul cu care a venit la început... ). Pasul următor a fost mai simplu, ne-am pus pe asamblat piese de mobilier Ikea, mai ceva ca un puzzle: şifonierul, raftul şi patul. Apoi peste câteva luni, ne-am stresat vecinii cu ceva găuri în pereţi, pentru o nouă perdea.


Am vrut să merg pe o cromatică deschisă, alb şi bej, chiar dacă este suficientă lumină în cameră. La fel, pentru uşile şifonierului am ales alb lăptos, însă corpurile au aspect de stejar. Patul a fost cel mai simplu şi ieftin pat de lemn, pentru că am considerat că investiţia într-o saltea bună, este mai importantă. Petele de culoare vin în special de la draperia din bumbac, cu acccente de verde, inspiraţie din natură, de la câteva plante pe ici-colo şi de la obiectele mai colorate de pe raft.




Koshka are şi el locul lui aici, de fapt are mai multe, a încercat până acum fiecare colţ de pat, sub el, mai toate rafturile din şifonier, sub raft, pe şi sub calorifer, după perdea, pe pervaz, pe mochetă; nu şi-a găsit încă un loc precis, deşi eu îl bănuiesc că nici nu încearca asta, el e un globetrotter :) Pe perete e iubirea mea, Berlinul... (dap, mein lieber Jack Petersen, trebuie să te obişnuieşti cu ideea că eu încerc să mă împart între două iubiri :) )


Rochiile mele dragi şi eşarfe, multe de la mama, modificate un pic de mine, sau din alte surse. Câteva piese au dublul vârstei mele. Îmi place să redau viaţă unor lucruri care odată au fost piese de rezistenţă, iar apoi, după ce valul modei a trecut, au fost ascunse prin cutii, dulapuri sau poduri. Simpla atingere a acelor materiale, de calitate, care încă şi-au păstrat aspectul imaculat, mă face să tresar.


Şi raftul de metal, cu alte obiecte dragi, mai mult amintiri decât obiecte.



PS: rochia din prima imagine, este rezultatul de săptămâna trecută, dar încă aştept să vină soarele, să o pot purta :)

You May Also Like

9 commentarii

  1. Acum ti-am descoperit blogul. Intr-adevar o mare transformare. Imi place mult dulapul. Ah, si perdelele. Si orhideea e foarte frumoasa, eu am 2 , dar nu prea stiu sa le ingrijesc, pe net gasesc informatii contradictorii. E greu de intretinut dulapul alb?

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura, mulţumesc că ai ajuns aici :) Nu, dulapul alb nu este greu de întreţinut, până la urmă praful se depune pe orice, indiferent de culoare. Cu o cârpă un pic umedă, nu foarte aspră îl cureţi uşor; din când în când mai aspir îmbinările dintre lemn şi sticlă şi cam atât...

    Orhideea nu e greu de îngrijit... Se udă mai rar şi cu apă mai stătută, se ţine în umbră şi îi place să-i mai vorbeşti din când în când :) Florile vin ele când simt nevoia...

    RăspundețiȘtergere
  3. Iata ca dupa atata timp, iar am ajuns pe blogul tau:)
    Ma bucur asa mult ca te-am "regasit". Felicitari pentru sarcina:) Eu acum ma pun la punct cu postarile pe care le-am pierdut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit Laura! și mulțumesc :) Într-adevăr, multe s-au întâmplat de atunci, cel mai nou e sarcina, din care nu mai e mult și sper să fie totul bine. Dar te las să descoperi încet :)
      Un an nou fericit!

      Ștergere
    2. Un an nou fericit si voua! Va fi un an interesant pentru voi:)
      Imi plac atat de mult postarile de tip DIY si cele legate de amenajarea casei, insa imi pare rau ca nu pot vedea pozele mai mari:( ai cont pe facebook si le postezi si acolo? Sunt cateva bloguri pe care sunt poze micute si pentru a le vedea mai mari intri pe fan-page-ul blogului.

      Cu ce aparat faci pozele? Le si editezi? Sunt atat de clare, de lumioase, exact pe gustul meu:)

      Sper sa ai timp sa postezi si dupa nastere si sa fie totul foarte bine.

      Ștergere
    3. Mulţumim!

      Pagină pentru fani pe Facebook nu am, ştiu că sunt şi avantaje, dar eu încerc să mă rezum doar la blog, e un spaţiu mai personalizat, pe gustul meu. Din diverse motive, de spaţiu, de securitate, pe blog pun poze la dimensiuni mai mici, dar în postările mai recente au şi variantă un pic mai mare, conform ultimele tendinţe :) Sper că este ok şi pentru cititori este ok, dar eu iau în calcul orice sugestie şi încerc să o aplic.
      Aparatul pe care îl folosesc de aproape 2 ani este un Sony Nex-5, iar de editat, încerc să nu le editez foarte mult, doar dacă e cazul şi folosesc pentru asta programul Picasa.

      Ștergere