Arta Stil Costum

by - 11/08/2009

"Arta, Stil, Costum, prima si singura istorie a costumului universal scrisa in Romania"

O carte minunata pe care am gasit-o pe rafturile de la Bookfest si care mi-a trezit curiozitatea de a afla mai multe despre istoria hainelor, vesmintelor, costumului. De unde a pornit si pana unde a ajuns. Istoria nu prea s-a prins de mine in scoala, dar daca as fi avut aceasta carte in brate la acea vreme, cand abia descopeream pasiunea mea pentru haine si arta crearii lor, sigur as fi considerat-o carte de capatai. E construita frumos - atat temporal, cat si spatial - facand o armonie cu evolutia artei in sine; e plina de imagini superbe si multe informatii utile. Fiecare perioada sau zona este organizata in mai multe parti ce descriu: conditiile de dezvoltare (cadrul artistic si idealul de frumusete umana), caracterele generale ale costumului (sculptural/pictural, coloritul si materialele), costumul barbatesc, costumul feminin, costumul copiilor, etc.







Am mai zarit-o de curand pe rafturile de la Dalles, dar din fericire se poate descarca chiar de pe situl editurii, aici.

Un interviu interesant cu doamna Adina Nanu (autoarea cartii) puteti citi aici, iar daca aveti curiozitatea sa o intalniti personal, o puteti face la atelierele pe care le tine, din cand in cand, in cadrul Fundatiei Calea Victoriei.

Iar pentru o lectura mai placuta, recomand un pic de jazz - vocea lina a lui Melody Gardot



(sursa imagini: noi media print)

You May Also Like

0 commentarii