Guacamole, la mic dejun de duminică
Iată încă ceva simplu şi uşor de pregătit pentru un mic dejun lejer de duminică. De data asta, am ajuns undeva în America de Sud Nord... tocmai în Mexic, de unde îşi are originile Guacamole, pasta de avocado.
Avocado este considerat unul dintre fructele cu cel mai ridicat conţinut de grăsimi, dar grăsimi bune. Îmi amintesc am făcut de câteva ori o salată în care am pus câteva bucăţi de avocado şi a fost foarte bună, chiar dacă gustul lui este un pic nedefinit. De multe ori însă pregătesc Guacamole, această pastă de avocado cu lămăie şi roşii.
Ingrediente:
- 2 Avocado
- 2-3 Lg suc de lămâie
- 1-2 roşii
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel usturoi
- 1 ardei roşu iute proaspăt sau uscat
- sare, piper
- boia de ardei
- coriandru
2. Roşiile şi ceapa se toacă mărunt (ceapa este opţională, eu am încercat şi făcut fără, a ieşit bine) şi se adaugă în pasta de Avocado. Apoi usturoiul pisat, ardeiul tocat şi celelalte ingredinte, după gust: mai sărat, mai condimentat/iute, etc.
Perfect merge cu Tortillas, dar în lipsa lor, este foarte bună şi pe felii de pâine prăjită.
Poftă bună şi duminică liniştită!
6 commentarii
Presupun ca ardei rosu inseamna ardei iute...de vreme ce poate fi si uscat. Dar daca e uscat, nu e aceeasi cu boia de ardei?
RăspundețiȘtergereSi apoi, pe alte meleaguri boia de ardei este paprika?
Dap, my dear Jack :) Ardei iute, "rote Chilischote", iar boia este exact "Paprikapulver" :)
RăspundețiȘtergereerata: America de Nord
RăspundețiȘtergere:) dap, corect
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu azi sa fac, dar fara blender care pare sa fie necesar la zdrobire...si fara ardei iute din motive economice. A iesit, dar nu pe masura.
RăspundețiȘtergereDap, dar să ştii că zdrobitul cu furculiţa mi-a fost recomandat şi mie, cum că i-ar da o altă savoare, mult mai bună :)
RăspundețiȘtergere