Bruschetta şi-un început fastuos de iarnă antwerpiană

by - 12/12/2012

Vremea acelor dimineţi lungi de weekend a sosit şi pe la casa noastră, după săptămâni bune în care sâmbăta şi duminica, uneori, au fost zile de împachetat, despachetat, ordonat, fugit de acasă că totul era vraişte şi nu-ţi găseai locul... Aşa a fost sâmbăta trecută, după ce ailaltă am avut casa plină de oameni dragi. Iar un mic dejun, leneş, e cât se poate de potrivit pentru astfel de dimineţi. Aşa că am pregătit asta:


Nişte bruschetta cu sos de roşii, uşor de făcut şi la fel de uşor şi rapid de savurat. Nu-i nevoie decât de nişte felii de pâine (baghetele sunt cele mai potrivite), unse cu un pic de ulei de măsline pe o singură parte şi puse la cuptor (230°C cam 7-10 min) cu partea unsă în jos şi un sos, eu am preferat pe cel de roşii. Pentru că nu aveam roşii proaspete, am folosit unele din conservă (tăiate cuburi) în care am amestecat un pic de ulei de măsline, oţet balsamic, usturoi pisat, sare, piper şi câteva frunze de busuioc proaspăt.


Şi voila, cranţ-cranţ! sosul se pune pe partea unsă a feliei de pâine. Şi pentru porţia de calciu, nişte brânză sărată merge foarte bine. Brânza asta, pe care am găsit-o în magazinele turceşti, a făcut ceva furori pe aici, printre vizitatorii noştri, e favorita în ultima vreme dintre toate cremoasele şi puturoasele de pe aici şi un fel de înlocuitor pentru telemeaua cu care am fost obişnuiţi acasă. 


Tot sâmbătă a venit "oficial" şi iarna pe aici, cu surle şi trâmbiţe. Iarna autorităţilor, că noi tot o aşteptăm, de astă iarnă, pe cea de la Mama Natura, care deocamdată a venit doar aşa, cât să ne amăgească un pic cu nişte fulgi... Nicio şansă să o amăgim noi cu nişte bruschetta, poate cu ceva aromă de mere coapte şi scorţişoară? :)...


You May Also Like

4 commentarii

  1. Ce „cosițe” are Ionuț :)
    Și la noi a venit iarna. Drăguța :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. he he, Dollo, la voi a venit aia de la Mama Natura, nu vrei să facem schimb oleacă, să pregătim şi noi un pic atmosfera de Crăciun?.. :)

      Ștergere
  2. Tocmai ce v-am descoperit blogul, casuta aceasta minunata, intr-o dimineata cu prea-mult-soare in Antwerpen. M-am bucurat precum un copil cand am vazut pozele din Groote Markt, ridicandu-mi moralul ca nu sunt singura in acest oras, unde zapada se incapataneaza sa apara intr-o zi frumoasa de sarbatoare precum cea de azi.
    Craciun fericit!
    Raluca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc Raluca şi bine ai venit aici pe blog :) Ce lume mică, ca să vezi, aşa că poate reuşim să ne întâlnim şi în realitate să mai amăgim singurătatea pe care şi noi o simţim de mule ori.

      Sărbători fericite!

      Ștergere