Luca, şase luni

by - 7/17/2013

Am întârziat niţel cu postarea despre luna cu numărul 6 din aventura piticului. Am fost prinsă cu altele, atenţia pe care ne-o cere din ce în ce mai mult, nişte oameni dragi în vizită, vremea faină de afară şi cu asta lipsa poftei de a deschide laptopul, dar am găsit un pic de timp pe 5 să ne distrăm niţel la poza de perete de luna asta.


Deja cuvintele celor din jur se referă la faptul că a crescut, s-a făcut "băiat mare". Aşa-i, creşte şi face noi descoperiri, dar tot e mic, bob mic de mac. Cred însă că multe nu s-au schimbat de luna trecută, poate doar s-au îmbunătăţit unele aspecte. De fapt, ca părinte, petrecând tot timpul cu el, e şi greu să distingi deosebirile de la o lună la alta. Doar când cineva îl revede după o perioadă, are suprize să vadă că e mult mai schimbat, că a crescut. Mi-e şi greu uneori să-mi amintesc anumite trăsături, mimica, ce făcea, deşi nu făcea prea multe atunci când avea câteva zile sau săptămâni. Dar e normal şi sănătos să uiţi, important e să te bucuri de prezent, să aduni câteva amintiri de ici-colo şi să nu-l vezi doar prin filtrele virtuale ale noilor tehnologii.


Poate cea mai nouă păţanie este aventura în lumea fructelor şi legumelor, pe care am pornit-o, fără nici-o intenţie de exactitate, chiar pe 5. Dar cum asta ţine deja de luna în curs, vă povestesc data următoare, până atunci avem de adunat niscai încredere şi noi, şi el, piticul pofticios. Şi ne-am plimbat, da, ne-am plimbat pe străzi, prin parcuri, pe la ţară, printre picături de ploaie şi lanuri de grâne verzi.


Dulcele de luna asta a fost o tartă/crumble cu vişine, cum să treacă vara fără vişine? Da, aşa, vişine, suratele cireşelor, de negăsit pe tărâmul belgian, sau cel puţin nu foarte uşor. Le-am primit însă într-un pachet surpriză, adus personal de acasă. Le-am păzit o zi întreagă, savurându-le doar cu privirea, de teamă să nu dispară în burţile pofticioase ale cuiva. A doua zi le-am împărţit în trei: unele de mâncat ca atare, altele de pus în tarte şi încă o parte au găsit drumul spre congelator, să hiberneze până la iarnă. :)


Lună de lună, cu Luca


1 lună

2 luni

3 luni

4 luni

5 luni

6 luni

You May Also Like

2 commentarii