Săculeti parfumati în dar de la noi și Alma

by - 9/27/2020

Că-mi plac plantele uscate nu mai încape îndoială deja. Că-mi place să ofer în dar lucruri făcute de mână și asta e adevărat. Uneori am multă inspirație, disponibilitate și timp și lucrez la ceva mai măricel, alteori aleg să fac ceva micuț pentru că atât îmi permit muzele, dar sunt la fel de încântată de ce am reușit să fac. Așa și acum, cu acești săculeți parfumați pe care i-am oferit în dar de când s-a născut micuța noastră Alma. Sunt buni de ascuns printre hainele în dulap sau de scos plantele din ei și făcut o cană de ceai, căci i-am umplut cu un amestec de mușețel, flori de tei, lavandă, gălbenele, frunze de mentă și verbena, boboci de trandafir și steluțe de anason - o mireasmă și gust de sfârșit de vară, perioada anului aleasă de micuța noastră pentru a veni pe lume.

Chiar dacă timpul pare că se compactează și mai mult acum că suntem mai mulți, mâinile îmi sunt ocupate să țin în brațe, la sân, să mângâi și îmbrățișez și toate celelalte treburi, totuși încerc să-mi fac timp și pentru ceva creativ, măcar un pic, căci eu dacă nu creez ceva parcă nu sunt eu. Face parte din mine și cred că așa va fi tot timpul. Este picătura aceea care-mi umple mie ceașca de bine. Și asta încerc să le inspir și copiilor mei, dar și pe alții. De asta unele dintre poveștile creative pe care le mai fac, le pun și aici în cufăr, poate cineva cândva le consideră sursă frumoasă de inspirație.

Un obicei început la nașterea lui Luca, apoi repetat după ce s-a născut Iris, am îmbrățișat această tradiție de a oferi un mic dar celor de ne trec pragul casei pentru a ne cunoaște bebelușul. Bineînțeles am făcut asta și acum la nașterea Almei, iar faptul că a devenit o tradiție se așează așa frumos în sufletul meu, să fac ceva asemănător pentru fiecare copil în parte.


Am încercat să scotocesc după o idee încă dinainte de a se naște, dar nu-mi venea nimic în minte. Dacă m-aș fi organizat din timp, aș fi făcut niște săpunuri. De fapt niște săpunuri am făcut eu, dar pentru câteva ”comenzi” speciale și nu-mi trecuse atunci prin minte să fac și în plus. Mă rog, energia mea din ultimele luni de sarcină și așa limitată se canaliza ea pe buburuza dinăuntrul meu și am lăsat să curgă și să se aranjeze ele lucrurile în felul și ritmul lor. Mai întâi îmi doream să vină cu bine micuța noastră pe lume și apoi sigur o să vină inspirația și ea la timpul potrivit, căci eu am încredere în muzele mele, știu ele să mă viziteze atunci când am nevoie de ele.

Așa a și fost, după ce m-am văzut cu micuța în brațe, într-o zi s-au legat toate: săculeți de pânză, plante uscate și minunat parfumate ca sfârșitul verii, câteva ștampile și un strop de vopsea. În mod ideal și cum îmi stă în fire, aș fi cusut eu singură săculeții, aș fi culesc singură plantele, dar în timp am învățat să mai economisesc timp și să folosesc unele lucruri de-a gata. Așa că într-o zi am pus-o pe Alma ghemotoc în wrap și am fost să cotrobăim rafturile câtorva magazine pentru cele necesare. Pentru ștampile am refolosit unele pe care le aveam deja, la fel și vopseaua. Am ștampilat săculeții într-o zi în timpul somnului de bebeluș, în alta am pictat și scris câteva etichete, iar în alta împreună cu Luca și Iris am combinat plantele, am umplut săculeții cu ele și i-am prins c-o panglică de gherghef... Un mic gest de oferit în dar, iar pentru noi o activitate faină și creativă de făcut împreună. 

Gata, las mai jos mai multe imagini și fug la masa creativă, căci Iris mă roagă de dimineață să pictăm un curcubeu împreună și mi-e dor sincer și mai mult știu că o să-mi fie dor de aceste momente cu ei împreună, când trag de tine să te joci cu ei, să faci ceva creativ, să le citești, să faci ceva pur și blând.














A avea grijă de cineva poate fi de-atâtea feluri... o îmbrățișare, o cină caldă adusă la pachet sau pregătită pe loc, un buchet de flori, o vizită scurtă, o invitație la un brunch, o plimbare prin parc, câteva ore de joacă cu copiii mai mari, un prânz luat împreună, o revedere la o cană de ceai și alta de cafea, o scrisoare găsită în cutia poștală, un pachet surpriză adus de poștaș, un mesaj virtual cu ce mai faci, cum mai sunteți și mă gândesc la tine, un telefon de la cineva drag, un gând și un cuvânt primit de departe, un pic de timp dăruit cuiva... sunt atâtea feluri de a ne arată și oferi grija pentru cineva. * It takes a village to raise a child * Sunt și suntem recunoscători pentru grija pe care am primit-o și o primim în ultimele săptămâni și mi-ar plăcea să fi trimis câte un săculeț parfumat tuturor celor de fac parte din 'satul' meu, dar trimit un gând de mulțumire celor de ne-au fost și sunt alături, căci gândurile de bine nu cunosc limite... 
    

You May Also Like

1 commentarii

  1. Felicitari pentru idee! Sunteti foarte talentata. Am ramas impresionata de atentia pe care ati acordat-o detaliilor si nu ati uitat de buburuzele portocalii. :)
    Fericiti cei ce au primit in dar acesti saculeti. :)

    RăspundețiȘtergere