Flowers as Poetry - să celebrăm primăvara împreună

by - 2/14/2014

Poate mai știți, dacă vizitați acest blog de mai multă vreme, că de câțiva ani încoace am pornit încă unul, dar pe care public mai rar. De fapt doar o lună pe an, în martie. I-am spus Flowers as Poetry, metaforizând cumva frumusețea și delicatețea florilor. A pornit de la pasiunea mea pentru ele, mai mult pasiunea de a le fotografia și ca o dedicație pentru mama mea, o iubitoare a florilor.  Pe atunci, adică acum 4 ani, fotografiam probabil orice floare îmi ieșea în cale, în vaze, pe balcon, în parcuri, în grădina mamei, în călătorii. Și am zis să le creez un loc special și să le scot la vedere. Am ales luna martie, pentru că-i prima lună de primăvară, iar primăvara te duce cu gândul la flori și proaspăt.


Mai e doar un pic până vine iar primăvara și vremea lor, a florilor. Iar eu m-am gândit ca anul acesta să găsesc și alți pasionați de frumos parfumatele și coloratele, și să-i invit să-mi fie complici la acest proiect fotografic. M-am gândit să păstrez ideea avută la început, cea de o fotografie pe zi, dar care poate fi acompaniată de un text. Acest text poate să fie o simplă descriere a fotografiei, a florii, un nume, o dată, locul unde v-ați oprit să fotografiați floarea, niște gânduri, un citat, chiar și un mic eseu, fiecare ce inspirație are. 

Pentru asta va trebui să alegeți și să-mi comunicați zilele din luna Martie 2014, în care doriți să ”contribuiți” cu câte o fotografie. Am creat acest poll, pentru o mai ușoară sincronizare. Puteți alege mai multe zile, bineînțeles, dar cu modestie :).

Fotografiile și celelalte informații mi le puteți trimite la adresa de email fotogravika (at) gmail (dot) com. Fotografiile mi-ar plăcea să fie de o calitate bună, clare, să exprime frumos ce ați vrut să surprindeți; sunt ok și cele făcute prin aplicația Instagram. Ideea principală este să aibă ca subiect florile, dar las ușa deschisă aici pentru interpretările personale a ceea ce înseamnă florile pentru voi. Tot în email trebuie să specificați ziua pe care ați ales-o, iar dacă ați ales mai multe zile (implicit tot atâtea fotografii ați atașat emailului), vă rog să-mi scrieți ordinea lor, adică ce fotografie să fie publicată, în ce zi. Fiind un proiect de colaborare, ar fi frumos ca fotografiile să fie însoțite de un nume (un link spre un blog/site este binevenit) și/sau o descriere (ce am spus un pic mai sus).

Câteva completări:
- fotografiile nu trebuie să fie făcute neapărat acum sau în luna martie, cu siguranță aveți deja unele în arhivă ce pot fi scoase la vedere;
- nu am specificat o dată limită, dar mi-ar plăcea să îmi trimiteți fotografiile cel puțin cu câteva zile înainte de ziua/zilele pe care le-ați ales să participați;
- acolo unde este necesar voi aplica o delicată postprocesare (culoare, contrast, luminozitate) pentru a uniformiza fotografiile participante.

Aștept, deci, vești de la voi! Sper să iasă frumos ce am gândit. Nu este vreun concurs sau vreun mesaj ascuns, este doar o invitație de a celebra primăvara împreună :).

(Pentru întrebări și poate chiar sugestii, puteți folosi cu încredere formularul de comentarii de mai jos.)

You May Also Like

10 commentarii

  1. M-am inscris si eu la proiectul tau. Frumoasa idee :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, Cristina! Aștept cu mare drag fotografiile :)

      Ștergere
  2. si eu! pentru 4 martie, o zi speciala! 🌸

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce fain că și tu, Adenalgia! te-am notat în carnețel :)

      Ștergere
  3. Particip si eu! Care este data limita de trimitere a fotografiilor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine, Claudia! :) Mă gândeam chiar și la Ionuț, căci și la el am văzut multe flori frumoase în fotografii.
      Nu am pus o dată limită, mă gândeam însă să mi le trimiteți cel puțin cu câteva zile înainte de ziua pe care ați ales-o (voi adăuga și informația asta în postare, merci!).

      Ștergere
  4. M-as inscrie si eu, mai timid asa, dar nu stiu daca fotografiile mele sunt chiar atat de luminoase si frumoase.. Dar o sa ma straduiesc si-am sa aleg acusi o data si pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, Raluca, ești cam modestă, eu am văzut multe fotografii cu flori frumoase la tine, apoi conteaza mai mult povestea din spatele lor, nu neapărat detaliile tehnice :) Hai, prinde un pic de curaj și alege-ți câteva zile.

      Ștergere
  5. Am eu o verisoara (indepartata) Vica din Orhei ... dar ea e vica - silvica deci nu cred ca esti tu :)). M-am inscris si eu la povestea cu florile, desi nu-s mare scriitoare si nici fotografa, dar imi place ideea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit Liana și mă bucur că ai ales să fii printre vestitorii primăverii :) Numele meu vine de la Victoria, dar Vica pare să fie prescurtarea multor nume, eu mai știu de la Veronica, Viorica :)

      Ștergere