Flowers as Poetry - să sărbătorim iar primăvara împreună

by - 2/17/2015

Poate unii dintre voi vă dați seama din titlu despre ce e vorba, poate altora nu vă spune nimic, însă și pe unii, și pe ceilalți vă invit să celebrăm primăvara într-un mod frumos și personal. Așa cum am făcut-o și anul trecut, împreună - prin povești cu și despre flori.


Flowers as Poetry este un proiect fotografic pe care l-am început în 2010 (wow, nu-mi vine să cred că am ajuns la a 6-a ”ediție”, dacă pot să-i spun așa), a pornit de la pasiunea mea pentru flori, mai mult pasiunea de a le fotografia și ca o dedicație pentru mama mea, o iubitoare a florilor. În fiecare zi din luna martie a fiecărui an am publicat o fotografie și/sau câteva cuvinte. Anul trecut am avut inspirația să extind un pic proiectul și să-l fac unul colaborativ, iar rezultatul m-a bucurat nespus.

Recunosc că anul trecut nu mă gândeam mai departe de luna martie cu privire la această idee, nu mă gândeam că o să ajung la mijloc de februarie anul curent și să mă întreb dacă să mai continui sau nu. Mă gândeam că a fost un experiment frumos și că în acest mod, împreună și cu alți iubitori de flori, aș putea să-l finalizez. Dar am ajuns acum, impulsionată de câțiva dintre voi, care mi-ați și spus că abia așteptați luna martie, să reconsider decizia mea. Așa că nu o să pun punct, ci o să pun o virgulă și o să vedem câte vor fi de-acum încolo.

Regulile sunt simple, la fel cum le-am explicat anul trecut, dar le voi scrie și acum.

M-am gândit să păstrez ideea avută la început, cea de o fotografie pe zi, dar care poate fi acompaniată de un text. Acest text poate să fie o simplă descriere a fotografiei, a florii, un nume, o dată, locul unde v-ați oprit să fotografiați floarea, niște gânduri, un citat, chiar și un mic eseu, fiecare ce inspirație are.

Pentru asta va trebui să alegeți și să-mi comunicați zilele din luna Martie 2015, în care doriți să ”contribuiți” cu câte o fotografie. Am creat acest poll, pentru o mai ușoară sincronizare. Puteți alege mai multe zile, bineînțeles, dar cu modestie :).

Fotografiile și celelalte informații mi le puteți trimite la adresa de email fotogravika (at) gmail (dot) com. Fotografiile mi-ar plăcea să fie de o calitate bună, clare, să exprime frumos ce ați vrut să surprindeți; sunt ok și cele făcute prin aplicația Instagram. Ideea principală este să aibă ca subiect florile, dar las ușa deschisă aici pentru interpretările personale a ceea ce înseamnă florile pentru voi. Tot în email trebuie să specificați ziua pe care ați ales-o, iar dacă ați ales mai multe zile (implicit tot atâtea fotografii ați atașat emailului), vă rog să-mi scrieți ordinea lor, adică ce fotografie să fie publicată, în ce zi. Fiind un proiect de colaborare, ar fi frumos ca fotografiile să fie însoțite de un nume (opțional - un link spre un blog/site este binevenit) și/sau o descriere (ce am spus un pic mai sus).

Câteva completări:
- fotografiile nu trebuie să fie făcute neapărat acum sau în luna martie, cu siguranță aveți deja unele în arhivă ce pot fi scoase la vedere;
- nu am specificat o dată limită, dar mi-ar plăcea să îmi trimiteți fotografiile cel puțin cu câteva zile înainte de ziua/zilele pe care le-ați ales să participați;
- acolo unde este necesar voi aplica o delicată postprocesare (culoare, contrast, luminozitate) pentru a uniformiza fotografiile participante.

(Pentru întrebări și poate chiar sugestii, puteți folosi cu încredere formularul de comentarii de mai jos.)

Aștept, deci, vești cu povești și cu flori de la voi!

You May Also Like

9 commentarii

  1. Daca nu am blog ma pot inscrie?
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur că da, Mihaela! Blogul sau site-ul este opțional, o să specific mai clar în descriere.

      Ștergere
    2. Multumesc. Am sa rezerv data de 31 martie ptr ca este ziua de nastere a fiului meu cel mare, iar daca luna avea 32 de zile rezervam si 32 :))) 1 Aprilie este ziua noastra de casatorie.... si nu e gluma, suntem casatoriti de.... 37 de ani! :)))
      Fug sa ma inscriu pe tabel... :))

      Ștergere
  2. Ce idee faina! M-am inscris si eu in tabel, pentru zilele de 11 si 23. Abia astept :)
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am uitat, nu am uitat. Scuze de intarziere, a fost un inceput mai greu de luna, insa in 2-3 ore iti voi trimite fotografie pentru maine. Sper sa nu fie prea tarziu si sa nu te incurc.
      mersi frumos :)

      Ștergere
  3. Acum am vazut si eu despre ce este vorba! :) M-am dumirit! :)
    sper sa mai prind ultima zi din martie!!!!!!! :) Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Ioana, hm... speram să vezi mesajul mai devreme, căci 28 era singura zi pe care nu o alesese nimeni, 31 martie e luată chiar de mai demult. Sper ca anul viitor să organizez mai bine proiectul, văd că sunt din ce în ce mai mulți pasionați de flori :)

      Ștergere