Din vechi în nou

by - 11/09/2009

Azi va prezint un mic proiect de bricolaj sau mai explicit, cum am reconditionat doi tabureti ce au fost 'consumati' si utilizati in mod 'barbar' in timpul reamenajarii casei (imi place mai mult sa spun 'casa', decat 'apartament', poate pentru ca am crescut la tara intr-o casa mare si incapatoare...). Dap, acesti doi tabureti, ce ne-au fost de mare ajutor, au jucat rolul si de scaun, si de masa, si de scara, si de suport de ros ghearele pentru pisici, toate la timpul lor. Stiam inca de cand au inceput sa ia o tenta pestrita in urma stropilor mari de vopsea, ca vor fi supusi unei proceduri de cosmetizare si readusi la scopul lor pentru care au fost creati: scaune , dar fara spatar. Si pentru ca imi place sa cred ca majoritatea lucrurilor vechi mai au dreptul la o viata noua si pentru ca sunt adepta reciclarii (pentru ca si acest proiect il pot considera de acest tip, desi pentru asta am utilizat si materiale noi) am purces cu drag si spor la treaba.

Asa aratau in varianta premergatoare cosmetizarii...



Am inceput cu scoaterea materialului cu care era invelit suportul de sezut, procedura destul de complicat din cauza celor o mie si una de capse... In urma acestui pas aveam in fata o bucata de mdf, 2 jumatati de cerc de burete, un material cam prea sintetic, cele o mie si una de capse si mult praf.



Buretele vechi l-am inlocuit cu unul nou si mai moale, am decupat cate un cerc pe care l-am capsat apoi pe suportul de mdf.



Au urmat husele si vopsitul picioarelor. Pentru huse am folosit ceva resturi de material pe care le aveam in 'stoc', iar pentru vopsea am mers pe culoarea alba, tot din resursele ramase in urma renovarii.



Si voila, acesta este rezultatul! Rapid si eficient :)


You May Also Like

1 commentarii