Biscuiţi cu flori, flori de levănţică

by - 9/07/2011

Bună dimineaţa! M-am trezit cu zgomotul plăcut al ploii şi al mirosului delicat de levănţică din casă, lăsat de experienţa culinară de ieri. Da, da, am spus că pornesc iar cuptorul şi aşa am şi făcut. Ieri a fost o altă seară de Wim Wenders, la MŢR, şi de la o vreme ne-am făcut un obicei de a ne aduce şi ceva bun pentru a ne delecta papilele gustative...


Eu mi-am propus biscuiţi cu flori de levănţică. Reţeta o văzusem acum multă vreme, florile le-am găsit într-un butic de mirodenii în Antwerp şi am fost curioasă să o încerc. Simplu şi uşor.


Ingrediente:
  • 125 gr unt moale
  • 60 gr zahăr brun
  • 1 Lg flori de levănţică
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 175 gr făină
1. Se preîncălzeşte cuptorul la 150°C. Reţeta spune ca zahărut şi levănţica să se mărunţească bine într-o râşniţă electrică, eu însă neavând această unealtă, am încercat cu una manuală şi apoi cu făcăleţul, dar fără prea multe rezultate. Dar aroma răspândită peste tot prin bucătărie a meritat experienţa... M-am gândit apoi să le las aşa, florile să se simtă un pic în aluat.

2. Acest amestec se freacă apoi cu untul şi coaja de lămâie până se omogenizează bine. La sfârşit se adaugă făina; şi aici am reinventat un pic reţeta folosind jumătate de cantitate, făină de ovăz.

3. Aluatul (răcit un pic la frigider) se întinde într-o foaie de 3-5mm din care se decupează forme diverse. Eu am folosit un pahar :)

4. Se pun într-o tavă, pe foaie de copt cerată şi se dau la cuptor pentru 12-15 min pănă capătă o culoare arămie. După ce se scot, se mai lasă câteva minute pentru a se răci un pic.


Fug să-mi fac un ceai de muşeţel, vanilie şi miere şi să mai savurez un biscuite cu unt şi flori de levănţică. Mic dejun învăluit în arome :)


Zi minunată să aveţi!

You May Also Like

2 commentarii