Flowers as Poetry - să sărbătorim iar primăvara împreună

17 feb. 2015

Poate unii dintre voi vă dați seama din titlu despre ce e vorba, poate altora nu vă spune nimic, însă și pe unii, și pe ceilalți vă invit să celebrăm primăvara într-un mod frumos și personal. Așa cum am făcut-o și anul trecut, împreună - prin povești cu și despre flori.


Flowers as Poetry este un proiect fotografic pe care l-am început în 2010 (wow, nu-mi vine să cred că am ajuns la a 6-a ”ediție”, dacă pot să-i spun așa), a pornit de la pasiunea mea pentru flori, mai mult pasiunea de a le fotografia și ca o dedicație pentru mama mea, o iubitoare a florilor. În fiecare zi din luna martie a fiecărui an am publicat o fotografie și/sau câteva cuvinte. Anul trecut am avut inspirația să extind un pic proiectul și să-l fac unul colaborativ, iar rezultatul m-a bucurat nespus.

Recunosc că anul trecut nu mă gândeam mai departe de luna martie cu privire la această idee, nu mă gândeam că o să ajung la mijloc de februarie anul curent și să mă întreb dacă să mai continui sau nu. Mă gândeam că a fost un experiment frumos și că în acest mod, împreună și cu alți iubitori de flori, aș putea să-l finalizez. Dar am ajuns acum, impulsionată de câțiva dintre voi, care mi-ați și spus că abia așteptați luna martie, să reconsider decizia mea. Așa că nu o să pun punct, ci o să pun o virgulă și o să vedem câte vor fi de-acum încolo.

Regulile sunt simple, la fel cum le-am explicat anul trecut, dar le voi scrie și acum.

M-am gândit să păstrez ideea avută la început, cea de o fotografie pe zi, dar care poate fi acompaniată de un text. Acest text poate să fie o simplă descriere a fotografiei, a florii, un nume, o dată, locul unde v-ați oprit să fotografiați floarea, niște gânduri, un citat, chiar și un mic eseu, fiecare ce inspirație are.

Pentru asta va trebui să alegeți și să-mi comunicați zilele din luna Martie 2015, în care doriți să ”contribuiți” cu câte o fotografie. Am creat acest poll, pentru o mai ușoară sincronizare. Puteți alege mai multe zile, bineînțeles, dar cu modestie :).

Fotografiile și celelalte informații mi le puteți trimite la adresa de email fotogravika (at) gmail (dot) com. Fotografiile mi-ar plăcea să fie de o calitate bună, clare, să exprime frumos ce ați vrut să surprindeți; sunt ok și cele făcute prin aplicația Instagram. Ideea principală este să aibă ca subiect florile, dar las ușa deschisă aici pentru interpretările personale a ceea ce înseamnă florile pentru voi. Tot în email trebuie să specificați ziua pe care ați ales-o, iar dacă ați ales mai multe zile (implicit tot atâtea fotografii ați atașat emailului), vă rog să-mi scrieți ordinea lor, adică ce fotografie să fie publicată, în ce zi. Fiind un proiect de colaborare, ar fi frumos ca fotografiile să fie însoțite de un nume (opțional - un link spre un blog/site este binevenit) și/sau o descriere (ce am spus un pic mai sus).

Câteva completări:
- fotografiile nu trebuie să fie făcute neapărat acum sau în luna martie, cu siguranță aveți deja unele în arhivă ce pot fi scoase la vedere;
- nu am specificat o dată limită, dar mi-ar plăcea să îmi trimiteți fotografiile cel puțin cu câteva zile înainte de ziua/zilele pe care le-ați ales să participați;
- acolo unde este necesar voi aplica o delicată postprocesare (culoare, contrast, luminozitate) pentru a uniformiza fotografiile participante.

(Pentru întrebări și poate chiar sugestii, puteți folosi cu încredere formularul de comentarii de mai jos.)

Aștept, deci, vești cu povești și cu flori de la voi!

9 comentarii:

 1. Daca nu am blog ma pot inscrie?
  Mihaela

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sigur că da, Mihaela! Blogul sau site-ul este opțional, o să specific mai clar în descriere.

   Ștergere
  2. Multumesc. Am sa rezerv data de 31 martie ptr ca este ziua de nastere a fiului meu cel mare, iar daca luna avea 32 de zile rezervam si 32 :))) 1 Aprilie este ziua noastra de casatorie.... si nu e gluma, suntem casatoriti de.... 37 de ani! :)))
   Fug sa ma inscriu pe tabel... :))

   Ștergere
 2. Ce idee faina! M-am inscris si eu in tabel, pentru zilele de 11 si 23. Abia astept :)
  Anca

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am uitat, nu am uitat. Scuze de intarziere, a fost un inceput mai greu de luna, insa in 2-3 ore iti voi trimite fotografie pentru maine. Sper sa nu fie prea tarziu si sa nu te incurc.
   mersi frumos :)

   Ștergere
 3. Acum am vazut si eu despre ce este vorba! :) M-am dumirit! :)
  sper sa mai prind ultima zi din martie!!!!!!! :) Ioana

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut Ioana, hm... speram să vezi mesajul mai devreme, căci 28 era singura zi pe care nu o alesese nimeni, 31 martie e luată chiar de mai demult. Sper ca anul viitor să organizez mai bine proiectul, văd că sunt din ce în ce mai mulți pasionați de flori :)

   Ștergere