O ghirlandă cu flori (de hârtie)

by - 10/20/2015

N-am mai poposit aici de ceva vreme să vă povestesc ce lucruri creative am mai făcut, de fapt ultimele luni am cam lipsit, e adevărat, dar nici prea multă inspirație nu am avut pentru a crea ceva. Ce-i drept, Zmeurica este cea mai creativă poveste ce mi se întâmplă acum și vreau să vă mulțumesc frumos pentru gândurile calde și bune pe care le-am primit și citit cu drag în legătură cu ea la postarea precedentă. Fotografia de mai jos e un semn de mulțumire, dar are și o poveste specială în spate.


Pentru că starea mea s-a îmbunătățit, neplăcerile primelor luni de sarcină parcă nici n-au fost (acum încet apar altele, dureri de spate, crampe, dar parcă le suport mult mai ușor), am început să mai fac una alta, ba o tartă sau altceva de-ale gurii din bucutărie, mi-am pus în gând proiecte noi și noi încercări, vreau să mai fac săpun, să coc pâine, să mai născocesc idei și activități de făcut împreună cu Lucacinul până începe grădinița, să nu uit nici de odihnă, căci și Zmeurica mi-o cere și să mai adun ceva energie bună pentru perioada care urmează, pentru a o aduce cu bine pe lume și mai apoi. Energia bună însă eu mi-o capăt și din activități care-mi sunt dragi să le fac.

Când Mirela (dacă nu o cunoașteți deja, vă invit să intrați un pic în lumea ei minunată aici și aici) m-a rugat acum vreo lună să fac un decor simplu pentru petrecerea de botez a micuților ei, m-am bucurat nespus. Am simțit-o ca pe o gură de aer după lunile de rău în care am fost. Recunosc că mă motivez mult mai repede să mă apuc de treabă când lucrez la ceva frumos pentru prieteni sau oameni dragi. Și câteva prietenii frumoase au pornit tot în acest fel.

Mirela a dorit ceva simplu și delicat, pentru că știa că am mai făcut flori de hârtie înainte, iar la rându-mi știam că florile sunt o bucurie pentru ea, împreună am găsit o idee de decor: o ghirlandă cu flori mai mari și una cu numele micuților scrise pe niște frunze de hârtie, ambele în culori pale. Chiar dacă e mămică de băieți - două boabe delicate de mazăre la început, acum din ce în ce mai năzdrăvani - mi-a plăcut că a ales un decor nu foarte masculin, cum te-ai fi așteptat, ci unul mai delicat, pentru o atmosferă naturală, dragă și plăcută, așa cum este și ea de fapt.


Cu o poftă mare m-am apucat de lucru, mi-am trimis năzdrăvanii la joacă, căci altfel cine știe ce minunății mai făceam cu ei alături, am răscolit în sertarul de hârtii, am combinat culori, am răsfoit paginile cărții mele de inspirație - Paper to Petal (despre care am mai scris aici și aici), am tăiat și decupat. Nu am mai făcut până acum flori de dimensiuni mai mari, dar recunosc că au farmec aparte. În ajutor mi-a venit Raluca, cu care am împărțit deja multe ateliere, dimineți și după-amiezi de creație, de ne-am și zis că trebuie să organizăm niște șezători și pentru alții care vor să învețe ceva frumos.

Bineînțeles că nici aparatul foto nu a stat degeaba și am surprins câteva cadre din timpul atelierului, iar modele ne-au fost aceste flori delicate de hârtie...


Mai am o poveste în culori și forme florale, de la un eveniment drag din luna mai, dar cu nițică răbdare va apărea și ea în curând aici.

You May Also Like

8 commentarii

  1. Multumim mult draga Vica! Au fost absolut minunate floricelele, ca tot ce iese din mana ta! Si eu inca astept cu nerabdare atelierele de care povesteai odata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper că în curând, Mirela! iar de data asta nu mai scapi, vii cu cei mici cu tot :)

      Ștergere
  2. Cat de frumoase sunt!
    Vreau să te întreb dacă sunt greu de realizat. Le poate face oricine cu o minima doză de "inclinație" ori e ceva mai complexă treaba? Dar copiii, sunt elemente pe care să le poată face și ei? Mulțumesc.

    Adriana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Adriana și mulțumesc! Florile de hârtie nu sunt greu de făcut, îți trebuie doar un pic de exercițiu la început. Eu am învățat să le fac din cartea pe care am prezentat-o și în articol, Paper to Petal. Se lucrează cu o hârtie creponată și o bandă specială de lipit -floral tape (se găsește în magazinele de papetărie, DIY sau florării). Sigur sunt elemente pe care le pot face și cei mici, dacă sunt un pic mai măricei, să taie petalele, chiar să încerce să le și monteze. Dacă nu ai acces la carte îți recomand să cauți pe Internet tutoriale pentru ”crepe paper flowers tutorial” sau alte cuvinte cheie. Mult spor!

      Ștergere
  3. Vica, mi as dori sa particip si eu la o asemenea sezatoare... astept cu multa rabdare mai multe informatii! Ce ati facut a iesit sublim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă organizăm ceva în curând, îți dau neapărat de veste :)

      Ștergere
  4. Ce frumos si delicat! Felicitari pentru Zmeurica!

    RăspundețiȘtergere