Blinele

9 dec. 2009

Azi i-am gasit rostul unui bol de branza de vaci. Blinele (cum le stiu ca se numesc de cand eram mica), 'alade' sau cunoscutele 'pancakes' americane. Branza (ingedient optional..) amestecata cu faina (am folosit una integrala), cateva oua, ceva iaurt, un pic de sare si ceva scortisoara pentru aroma. Nu pot si nici nu stiu sa dau masurile exacte; totul a decurs din amintiri si instinctual (in general dau liber imaginatiei cand e vorba de bucatarie, fara frica sa nu iasa ceva; urmaresc pasii unei retete doar in cazul in care ingredientele sunt ceva mai sofisticate sau modul lor de prelucrare necesita ceva cunostinte mai ample in ale culinariei...)


Din mixtura obtinuta am aruncat cate o lingura in tigaia incalzita cu un strop de unt. Le-am tinut cateva minutee pe o parte si pe alta si apoi in farfurie. Merg foarte bine cu ceva dulceata (multumim, mama :) ) si un ceai cu lamaie. Ca pe vremuri...


Mi-e dor de casa acum... :)

2 comentarii:

  1. Astazi mi-am amintit si eu de renumitele "blinele" din copilarie neavand ce sa fac cu niste branza de vaci ramasa. Apoi am cautat pe net ca sa imi amintesc mai bine reteta si am dat peste articolul tau. Au iesit niste blinele superbe. Eu am mai adaugat si niste bicarbonat de sodiu (ca sa le dea forma si sa fie mai pufoase) si doua linguri de miere de albine. E o reteta care nu ia mult timp si care aduce mult dor de casa :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc dragă Iulia :) Mă bucur că putem chiar prin simple experienţe culinare să aducem dorul de casă şi de aromele şi căldura ei...

    RăspundețiȘtergere