Prajitura cu morcovi si glazura de branza si portocale

30 dec. 2009

Sau 'Karottenschnitten', numele original in germana, din cartea 'Backen', Parragon Books Ltd, pe care am cumparat-o in ultimele zile la Berlin, ca suvenir :) Prajitura a facut parte din meniul dulce al Craciunului, iar mai jos sunt rezultatul vizual si reteta tradusa in romana dupa ce mi-am exersat un pic cunostintele de germana :)



Ingrediente
  • 2 ouă
  • 175 g de zahar brun
  • 200ml ulei de floarea-soarelui
  • 200 g morcovi, rasi
  • 225g faina integrala
  • 1 lg bicarbonat de sodiu
  • 2 lg scortisoara
  • 1 lg nucsoara proaspat rasa (eu am folosit uscata)
  • 120 g nuci, tocate
Glazura de branza
  • 120 g branza de grasime scazuta
  • 50 g unt moale
  • 90 g de zahar pudra
  • 1 lg coaja rasa de lamaie
  • 1 lg coaja rasa portocala
1. Se preincalzeste cuptorul la 190°C si se pregateste o tava de copt, imbracata in hartie de copt. De preferat este o tava rotunda de tarta sau una patrata cam de 24 cm x 24 cm. Ouale se bat bine, impreuna cu zaharul si uleiul pana se formeaza un amestec cremos. Mai apoi se adauga morcovul ras marunt, faina cernuta, bicarbonatul de sodiu, condimentele si nucile tocate marunt.

2. Se toarna aluatul in tava si se pune la cuptor pentru 40-50 minute, pana capata o crusta lucioasa si o culoare ciocolatie. Se scoate din cuptor si se lasa se sa raceasca in tava apoi se muta pe un gratar.

3. Intre timp se pregateste glazura de branza, amestecand bine branza, untul, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si portocale, cam 2 min pana cand devine un amestec pufos.

4. Dupa ce prajiura s-a racit complet, se intinde uniform glazura de branza deasupra. Se poate pastra pana la o saptamana, daca e tinuta intr-un container etans in frigider.

(lg = lingurita)

Pofta buna!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu