Homemade is best @ IKEA

by - 10/10/2010

Sunt un mare fan IKEA, recunosc :). Îmi amintesc şi acum cum am aflat prima dată de IKEA. Ne uitam la un film, iar la un moment dat s-a adus vorba de o canapea roşie, IKEA, însă pentru mine nu a reprezentat nimic acest cuvânt. Nu acelaşi lucru şi despre Ionuţ, care se pare că era mai bine informat pe vremea aceea. Ei, aşa am aflat şi eu. Iar când a venit în Ro. m-am bucurat şi mai tare, deşi chiar atunci îmi făceam bagajele pentru Berlin, unde cu prima ocazie am ajuns şi într-un magazin IKEA.

Îmi plac comoditatea şi simplitatea lucrurilor de acolo, dar şi originalitatea ideilor cu care vine din când în când. De curând am dat peste o idee, o carte de fapt, care s-a distribuit doar in Suedia - 'mama' Ikea, o carte cu reţete un pic altfel, prezentate într-un mod unic şi creativ:

"We wanted to ensure a connection between IKEA's kitchen appliances and one of the best things you can do in a kitchen, some great baking. So the main attraction in the campaign became a 140 page coffee-table baking book presented in a very visually unique and spectacular way.

90% of all the photographs taken in baking books look extremly alike. We wanted to try something different and present the recipes in a totally new fashion.

We let ourselves be inspired by high fashion and japanese minimalism. The idea of the book became to tone down the actual cake and put the ingredients in focus. The recipes are presented as graphic still-life portraits on a warm and colourful stage. And when you turn the page you see the fantastic result.

Enjoy."














Mai multe "reţete vizuale" puteţi vedea aici şi poate, poate dacă a avut succes în Suedia, vom găsi cartea şi în Ro.

(sursă text şi fotografii: Forsman & Bodenfors via Anthology Magazine)

You May Also Like

3 commentarii

  1. Tocmai ce-am luat cartea asta din IKEA BE :D I-au schimbat coperta si titlul (acum se cheama 'Fika'), dar in rest se potriveste perfect cu pozele de mai sus si cu cele din linkurile date in articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate o mai prind și eu, nu știu de ce n-am băgat de seamă când am mai fost pe acolo :)
      Fika - știi ce înseamnă, nu? În suedeză așa se spune la ”pauza de cafea”, http://en.wikipedia.org/wiki/Fika_(coffee_break). Eu pentru prima dată am aflat de pe blogul Sandrei Juto, reprezentarea vizuală a acestui concept, http://sandrajuto.blogspot.be/search/label/fika. :)

      Ștergere
    2. Eu am gasit-o in zona in care se vand specialitati suedeze (gemuri, biscuiti, paine, vin, etc.), langa gentile termoizolante. Din pacate, pe site nu apare ca produs individual a.i. sa poti sa verifici daca se afla sau nu in stoc sau in magazin. Iti tin pumnii sa o gasesti!

      Ștergere