Cea mai matinală tartă cu spanac
Eu, ca şi Popeye, dis-de-dimineaţă (7:00, duminică!), ţup din pat să fac o tartă cu spanac. Dar s-a doveit că matinalul s-a mutat undeva mai pe la prânz. Am mai făcut una, luni seară, dar nu ştiu cum s-a întâmplat, de nici măcar nu am apucat să o documentez. Cum am scos-o din cuptor, a şi dispărut :)
Aşa că mi-am propus să repet procesul să vă arăt şi vouă cât de simplu se face o tartă cu spanac. Fără reţetă, ci doar cu ceva inspiraţie şi voie bună :)
Pentru aluat am folosit:
- 225 gr făină (integrală şi 650)
- 1 lg sare
- 1 lg drojdie uscată
- 1 Lg ulei măsline
- 90 ml apă călduţă
Se frământă o cocă rapid din ingredientele de mai sus, care apoi se pune într-un loc mai cald şi se lasă să dospească (vai, cât iubesc acest cuvânt :)) cam o oră.
În acest timp, am pregătit amestecul de spanac:
- 500 - 600 gr spanac (eu am folosit congelat; la vară însă voi încerca aventura cu cel proaspăt)
- 200 gr brânzâ Feta (dar mă gândesc că este bună orice fel de branză, un pic sărată)
- 1-2 legături ceapă verde
- 1-2 căţei usturoi
Am sfărâmat brânza, pe care apoi am amestecat-o cu spanacul decongelat (eventual şi scurs de apă), cozile de ceapă tăiate mărunt şi usturoiul zdrobit. Pentru că brânza e deja sărată, nu am mai insistat cu sarea. Bun, am întins repede aluatul şi am îmbrăcat cu el o formă de tartă. Am turnat spanacul. Iar peste el, un amestec de smântână cu 2 ouă. Peste toate astea am presurat ceva condimente de voie bună (de la Sonnentor).
Am copt tarta cam 30 - 40 de minute, la temperatura de 190°C.
Mda, conform planului, trebuia să fie cea mai matinală tartă cu spanac, dar în final a ieşit cea mai bună tartă cu spanac pentru un mic-dejun târziu de duminică :)
0 commentarii