Plăcintă de cartofi
Ieri am făcut plăcintă de cartofi, inspirată de o convorbire prin telefon cu mama (mulţumesc mămica!). Mi-a "povestit" reţeta, pe care de altfel o ştiam vizual, de-atâtea ori o face când mergem acasă. Am încercat să o fac întocmai, dar mai am ceva experienţă de acumulat, însă mirosul ce venea de la cuptor pe moment m-a făcut să cred că eram acolo, acasă, la Susleni.
Aluatul de plăcintă sau de pâine a devenit în timp pentru ea, pe lângă alte bunătăţi, reţete esenţiale, pentru care nu există o formulă precisă, în gramaje exacte. Modul în care îl faci contează mai mult, în rest la aluat, poţi tot timpul să repari greşelile, ori cu un pic de făină, ori cu un pic de apă. Dar totuşi iată una pe care am mai folosit-o în trecut şi o recomand:
- 225 gr făină
- 1 lg sare
- 1 lg drojdie uscată
- 1 Lg ulei măsline
- 90 ml apă călduţă
* menţionez că am dublat ingredientele pentru aluat.
- 1kg cartofi curăţaţi, feliaţi subţire
- 2 ouă
- sare, piper
- un pic de unt
2 commentarii
Looks so delicious! Thanks for the recipe,I'll try to bake this coming weekend.
RăspundețiȘtergereSounds like a plan! I hope you will like it :)
RăspundețiȘtergere