Tutorial: Sticle de lapte, dantelă şi flori

by - 5/10/2011

Vă mai aduceţi aminte de sticlele de lapte? Eu da, şi capacul din folie de aluminiu pe care îl pocneam neapărat înainte să desfac sticla. Nu pot să spun ca era laptele mai dulce atunci, metoda de îmbuteliere o fi mai igienică acum, nu ştiu, dar un pic de nostalgie tot a rămas. Vara trecută, într-o seară mai târzie, în drumul spre casă zăresc pe marginea străzii o duzină de sticle de lapte şi mai multe borcane mari. Eu, pasionată de sticlărie veche, le-am luat fără să mă gândesc. (Da, să nu vă speriaţi, mai practic astfel de activităţi :), deh, traiul la Berlin, m-a făcut să fiu mai atentă la ce pot găsi pe stradă; apogeul au fost cheile de la o maşină, dar modestă ce sunt, am aşteptat să sune proprietarul după ele). 

Şi apoi a urmat scotocitul după idei creative, deja aveam unele... însă nu le-am pus în practică decât azi dimineaţă.


Sticlele mi le-am imaginat pe post de vaze pentru flori. Iniţial mă gândeam să le vopsesc în întregime, inspirată de aici, apoi însă mi-am amintit că am nişte role de dantelă strânse de pe ici-colo, în special de la mama, şi atunci a fost simplu: le îmbrac în dantelă.


Prea multe nu sunt de explicat, procesul este intuitiv şi nu trebuie urmărit un model exact, ci eu recomand creativitatea şi propria iniţativă :), însă pentru a porni de la ceva, iată cum am procedat eu:

1. sticlele sau orice altă formă de borcan, se spală bine şi se usucă;
2. se măsoară dantela în jurul sticlei şi se taie o fâşie cât să o cuprindă;
3. capetele fâşiei se cos unele de altele, astfel încât dantela să fie întinsă bine. Opţional, se poate folosi lipici pentru textile, dacă dantela e mai îngustă.

Cam atât. Simplu şi uşor. Florile minunate le-am găsit duminică în piaţă :)




Despre partea a doua a comorii de sticlă, borcanele, vă povestesc în alt post.

You May Also Like

3 commentarii

  1. Mda, acum ca tre sa ma mut, ma gandesc sa ma inspir de la tine sa fac noua casa si mai frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  2. de unde ai facut rost de toate minunatiile de sticle ??? eu caut de cumparat pt nunta, dar nu prea gasesc :) can u help mee ;;) ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu le-am găsit chiar pe stradă, întâmplător. Poate reuşeşti pe la ţară să mai găseşti... Succes! :)

    RăspundețiȘtergere