Supă cremă de morcovi şi dovlecei

22 aug. 2010

Simplu, uşor şi colorat. În culorile acestui sfârşit de vară şi minunat început de toamnă...


Săptămâna trecută, in drumul spre casă, după o zi de treabă, mi-am dat seama că vara deja se pregăteşte să plece şi face loc urmatorului anotimp. Lumina soarelui e mai caldă, mai strălucitoare, cerul mai albastru, dimineţile sunt mai răcoroase, miros de frunze uscate pe ici pe colo.

Ei, cum veneam eu, aşa agale, mi-au venit în gând morcovii din piaţă şi dovleceii din frigider, pentru o supă uşoară de seară. M-am gândit că ar putea ieşi o supă cremă delicioasă, cu un strop de ceapă calită niţel şi câteva linguri de smântănă, ca să-i ofere acea textură cremoasă. Zis şi făcut: morcovii şi dovleceii tăiaţi rondele, fierţi cât să poată fi mixaţi împreună cu ceapa călită, iar pe final un pic de sare şi smântâna ca să le lege pe toate în cea mai cremoasă supă. Seminţele de dovleac au înlocuit crutoanele obişnuite...


Mmm... D-e-l-i-c-i-o-s...


2 comentarii:

  1. Mmm, arata foarte bine! Vreau si eu!

    Am gasit un link cu gastronomie apetisanta (vegana), daca este de vreun interes pentru tine :) http://veganyumyum.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci Cristina, pai ai văzut ce uşor se face? :)

    RăspundețiȘtergere