Veronica, o fetiţă cu rochiţă

by - 8/29/2010

Veronica este o buburuză mică, iar pentru că a fost cuminte, cum numai o buburuză poate fi, nana Vica i-a cusut cu mare drag o rochiţă.


De ceva vreme mi-am tot propus să-i cos nepoţelei mele ceva, dar cu una, cu alta 'am scăpat' de această promisiune. Acum însă, în cele două weekend-uri în care am lucrat, m-am ţinut de treabă, ca să fie gata până la vacanţa de sfârşit de vară acasă...

Dintotdeauna, hainele pentru copii mi s-au părut într-un fel speciale de creat, poate pentru că sunt în miniatură şi necesită ceva abilităţi de minuţiozitate, atenţie şi răbdare. Pentru Veronica, am ales o rochiţă simplă, uşoară, de vară (chiar dacă deja ieşim din sezonul călduros...) care sper să-i fie bună şi sezonul următor.

Am ales modelul din colecţia măricică de reviste Burda, strânsă pentru momentele creative, am combinat două culori de material ca să-i ofer un pic de unicitate, am tăiat tiparul, croit piesele, apoi partea distractivă, le-am 'asamblat' :)


Recunosc ca au trecut ani buni de când nu am mai cusut o piesă de îmbrăcăminte cap-coadă (în liceu, când am primit maşina de cusut, am avut o perioadă foarte productivă :) ) şi poate mi-am pierdut un pic din exerciţiu, dar mi-a plăcut, aşa că, atunci cănd Mihai, frăţiorul Veronicăi, mai creşte un pic, nana Vica îi pregăteşte şi lui ceva :)

You May Also Like

5 commentarii

  1. merci mult! sper să-i fie bună şi vara asta să o mai poarte niţel :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, felicitari pentru rochita, foarte frumoasa. Cat despre BURDA, am un stoc impresionant si tot nu ma satur sa cumpar, dar sa stii ca folosesc tiparele din plin, in special pentru fetita mea.
    Intamplator am descoperit blogul tau si am ramas uimata de lucrurile pe care le faci si le scrii. Admir faptul ca reconditionezi hainele si mobila, sunt foarte putine persoane care mai fac lucrul acesta, eu una reconditionez tot ce se poate :)

    Cornelia Damaschin

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru rochita, foarte frumoasa. Cat despre BURDA, este de mare ajutor, am o colectie impresionanta si tot mai cumpar :).
    Intamplator am descoperit blogul tau si am ramas uimita de ce faci si scrii. I-mi place ca reconditionezi hainele si mobila, foarte putine persoane mai fac asa ceva, eu una reconditionez tot ce se poate.
    Felicitari pt tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc Cornelia! Mă bucur că mă urmăreşti şi că găseşti un pic de inspiraţie pe blogul meu :) Sunt lucruri simple cele pe care le facem, doar e nevoie de un pic de voinţă. Eu nu am mai cusut în ultima vreme din Burda, doar pentru casă câteva lucruri, iar de recondiţionat mai am câteva scaune ce aşteaptă cuminţi până găsesc eu un pic de timp...

    RăspundețiȘtergere