Cereale + banane = ?

by - 3/12/2013

Este egal cu nişte batoane/fursecuri de cereale. Ei bine, să mai adaug la formulă şi coacerea în cuptor. În rest nimic.


Luna asta, pentru ritualul de pe 5, am vrut să nu mă complic ca data trecută şi să fac ceva simplu si rapid. Şi mi-am amintit că am văzut undeva această "reţetă" şi mi s-a părut că n-are cum... Cum, fără ouă, fără un strop de lapte, fără un pic de unt, fără făină se poate lega ceva şi pus în cuptor? Exact, doar cele 2 ingrediente şi atât.


Cam o cană de cereale (eu am folosit un mix pe care le-am mărunţit în tocătorul electric, dar se pot folosi direct fulgi de cereale) şi vreo 2 banane (de preferat cât mai coapte; altfel eu am mai pus una până s-a legat "aluatul") se amestecă cu furculiţa într-un bol, până se obţine o pastă. Din acest amestec se pun grămăjoare pe o tavă unsă cu un pic de unt. Se ţin la cuptor cam 15 minute la 170°C. Se mai pot adăuga şi alte ingrediente (stafide, nucă de cocos, fulgi de ciocolată, miere, nuci, etc), dar cum eu am folosit mix de cereale şi fructe, nu a mai fost necesar.


Şi ăsta-i rezultatul. Rapid, bun şi sănătos!

You May Also Like

9 commentarii

  1. Vica, cum faci? Amesteci totul la robot sau bucatelele de banana le invelesti in amestecul de cereale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, amesteci cu robotul sau furculiţa până se obţine o pastă. Ia să mai rescriu instrucţiunile, că m-am grăbit şi am omis :)

      Ștergere
  2. arata foarte bine. o sa incerc si eu reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Vica, sunt bucuroasa ca ai postat aceasta reteta, este foarte buna , mai ales ca de luni, 18.03 intram in postul Pastelui, si este foarte bine venita, ca reteta de dulce, si inca un dulce foarte sanatos.

    Ganduri bune,
    Angela

    RăspundețiȘtergere
  4. Citisem articolul tau de ieri, iar azi, dupa scoala, direct la natuurhuis m-am dus, sa cumpar o punga de muesli. Maine bag si eu o tava la cuptor, ca prea simplu si bun pare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, Natuurhuis, tare bucuroasă am fost când am găsit acel magazin, deja credeam că belgienii ăştia nu le au cu ecologicul (glumesc :)). Dar, spre bucuria mea, am mai găsit un astfel de magazin, chiar aproape de unde stau, Terrasana, http://www.terrasana.be/ :)

      Ștergere
    2. Si eu am avut o revelatie cand l-am gasit.. Am mai intrebat de magazine bio aici, dar nu prea am gasit. Terrasana vine ca o gura de aer proaspat! Imi suna cunoscuta strada, cred ca aseara am coborat intr-o statie cu un nume asemanator.. Ma infiintez si acolo curand!

      Ștergere