Biscuiți (și mini tarte) cu lemon curd

by - 9/24/2014

În postarea recentă am scris rețeta pentru lemon curd, aici vă povestesc ce puteți face cu această cremă. Sau ce am făcut eu cu ea. Niște biscuiți și câteva mini tarte.


Recunosc că inspirația mi-a venit când am luat întâmplător un pliant din magazinul Dille & Kamille (dacă ajungeți prin Olanda sau Belgia mai ales în preajma sărbătorilor de peste an și dacă vă plac lucrurile pentru casă, simple și naturale, vă recomand să le treceți pragul). Era înainte de Paște, în vreme de primăvară. Iar atunci toate broșurile și revistuțele abundă cu rețete care mai de care. Cozonac sau pască n-am găsit în niciuna dintre ele, dar acești biscuiți mi s-au părut ușor de făcut. M-a atras și aspectul lor vesel, în formă de floare. Și cum nu prea am experimentat până acum altceva decât moduri mai rustice de a pregăti deserturi, mi-am propus să încer și joaca aceasta, un pic mai artistică.

Ingrediente pentru aluat:
  • 250 gr făină
  • 175 gr unt
  • 50 gr zahăr
  • 1 ou, bătut ușor
  • un pic de sare
  • 1 lg esență vanilie
  • zahăr pudră
  • lemon curd
Foarte asemănător aluatului de tarte și acest aluat se pregătește într-un mod similar, lucrându-se cât mai rapid, ca să nu se topească prea mult untul din compoziție. Se amestecă bine făina, zahărul, sarea împreună cu untul, în care se încorporează apoi oul bătut și esența de vanilie. Aluatul se strânge într-un bulgăre, se învelește într-o folie de plastic și se pune la frigider pentru o oră.

Cuptorul se preîncălzește la 175°C.

Aluatul se întinde în foi de 3 - 5mm grosime. Se decupează apoi folosind diferite forme de biscuiți - eu am ales o formă de floare. Am făcut varianta de biscuiți-sendviș, câte doi, iar pentru cel de deasupra am decupat câte un cerc la mijloc (cel mai simplu e să faceți asta după ce i-ați pus în tavă, pentru a evita întinderea sau ruperea lor). Din aluatul rămas am mai făcut încă o foaie și am reluat procesul.

Se coc în jur de 10 min până se rumenesc nițel. Se transferă apoi pe un grătar până se răcesc complet.

Biscuiții pereche se umplu apoi cu cremă și se presoară cu zahăr pudră.


Probabil n-a fost cea mai potrivită alegere, dar acești biscuiți au înlocuit cozonacul pufos din mijlocul mesei de sărbătoarea Paștelui. Pască cu brânză am făcut și am avut, dar era încă în cuptor.

Pentru că borcanul de lemon curd nu s-a golit cu ocazia biscuiților și a mai rezistat în frigider încă vreo săptămână, am mai făcut o cantitate de aluat și de data asta l-am folosit la niște mini tarte. După ce le-am copt, le-am umplut cu restul de cremă și le-am decorat cu câteva fructe și un strop de zahăr pudră.


Iar pentru că Paștele ne-a găsit tocmai la Paris în vizită la niște prieteni, vă las cu o imagine mai puțin însorită a acestui loc mereu în mișcare, dar cu un farmec mereu aparte.


You May Also Like

3 commentarii

  1. mmmm, Foarte bun!
    De unde este forma de biscuiti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioase! Nu prea le am cu lămâia, decât în la ceaiuri sau limonade, în schimb aș face acești biscuiți cu o cremă de ciocolată (slăbiciunea mea) sau vanilie.Oricum sunt foarte "fotogenice" și sunt sigură că sau terminat destul de repede.Mai așteptăm rețete la cuptor..acum că a cam venit frigul și pe aici.:P Cati

    RăspundețiȘtergere