Tabbouleh

by - 7/01/2011

Îmi amintesc prima dată când am mâncat Tabbouleh şi nu am rămas foarte impresionată de gust. Eram în Berlin atunci şi încercam bucătăria libaneză şi cea turcească. Eu, vegetariană, aveam preferinţele mele: sandvişuri cu Halloumi, humus, supă de linte, etc. Tabbouleh-ul nu-l băgasem în seamă. Până acum câteva săptămâni când o bună prietenă, mi-a adus un pic. Şi mi-a plăcut :) Am zis să încerc şi eu.

Am căutat repede în cartea de reţete cum să-l fac şi asta a ieşit... mmmm :)


Ingrediente (ca la carte, cu observaţiile de rigoare):
  • 175 g cuş-cuş
  • 2 Lg suc de lămâie
  • 1 Lg ulei de măsline
  • 6 Lg pătrunjel tocat
  • 60 g castraveţi, cuburi mici
  • 3 Lg mentă proaspătă, tocată
  • 1 roşie, tăiată cuburi mici
  • (opţional) eu am pus şi un ardei roşu, tăiat cuburi
  • (opţional) cozi de ceapă verde, tocate
  • sare, piper, condimente pentru cuş-cuş
Bineînţeles eu am variat cantităţile, de exemplu am pus mai mult pătrunjel şi deloc ceapă verde.

Cuş-cuş-ul se pregăteşte uşor, ca aici, sau cum spune reţeta din carte: la acea cantitate de cuş-cuş uscat se fierb 425ml de apă. Se amestecă şi se lasă să se umfle câteva minute. Apoi se adaugă celelalte ingrediente şi se amestecă bine. Asta-i tot!

Vor urma şi o supă cremă de linte roşie şi hummus, deci vă găsesc tot pe aici, sau bucătărind, nu? :)

You May Also Like

2 commentarii