Flowers as Poetry - iar o primăvară, iar un martie cu flori

by - 2/18/2016

Ne bate la ușă în curând, ea, primăvara. La unii mai repede, la alții mai încolo, dar vine, vine, cu mult verde crud, cu cântec de mierle, cu parfum de curat, cu cer albastru, soare strălucitor și nori pufoși, cu plimbări lungi prin parcuri și păduri. Și mai vine ea cu povești cu și despre flori, pe care vă invit să le scriem iarăși împreună, așa cum am făcut-o și în ultimii ani.


Abia de curând mi-am dat seama că în acuș e martie, luna în care în ultimii 6 ani povestesc și cu voi povestim împreună de 2 ani zi de zi cu câte o floare, câte un gând, câte o poveste cu note florale. Nu eram sigură dacă voi reuși să-mi împart timpul pentru încă o ediție de Flowers as Poetry, având în vedere că preocupările mele s-au dublat de o lună. Ei, poate ca timp nu s-au dublat ele încă, dar ca iubire da :)

Dar pentru că avem și noi o floare-floricică în grădina familiei noastre acum, m-am gândit că am un motiv în plus să nu opresc tradiția florilor de martie, ci să o continui cu bucurie. Împreună cu voi. Așadar, pentru cei de nu știu despre ce tot vorbesc eu aici, dar și o recapitulare pentru ceilalți, iată mai jos descrierea.

M-am gândit să păstrez ideea avută la început, cea de o fotografie pe zi, dar care poate fi acompaniată de un text. Acest text poate să fie o simplă descriere a fotografiei, a florii, un nume, o dată, locul unde v-ați oprit să fotografiați floarea, niște gânduri, o dedicație, un citat, chiar și un mic eseu, fiecare ce inspirație are.

Pentru asta va trebui să alegeți și să-mi comunicați ziua/zilele din luna Martie 2016, în care doriți să ”contribuiți” cu câte o fotografie. Am creat acest poll, pentru o mai ușoară sincronizare. Puteți alege mai multe zile, bineînțeles, dar cu modestie :).

Fotografiile și celelalte informații mi le puteți trimite la adresa de email fotogravika (at) gmail (dot) com. Fotografiile mi-ar plăcea să fie de o calitate bună, clare, să exprime frumos ce ați vrut să surprindeți. Ideea principală este să aibă ca subiect florile, dar las ușa deschisă aici pentru interpretările personale a ceea ce înseamnă florile pentru voi. Tot în email trebuie să specificați ziua pe care ați ales-o, iar dacă ați ales mai multe zile (implicit tot atâtea fotografii ați atașat emailului), vă rog să-mi scrieți ordinea lor, adică ce fotografie să fie publicată, în ce zi. Fiind un proiect de colaborare, ar fi frumos ca fotografiile să fie însoțite de un nume (opțional - un link spre un blog/site este binevenit) și/sau o descriere (ce am spus un pic mai sus).

Câteva completări:
- fotografiile nu trebuie să fie făcute neapărat acum sau în luna martie, cu siguranță aveți deja unele în arhivă ce pot fi scoase la vedere;
- nu am specificat o dată limită, dar mi-ar plăcea să îmi trimiteți fotografiile cel puțin cu câteva zile înainte de ziua/zilele pe care le-ați ales să participați;
- acolo unde este necesar voi aplica o delicată postprocesare (culoare, contrast, luminozitate) pentru a uniformiza fotografiile participante.
- de anul trecut, proiectul are și o pagină de Facebook - https://www.facebook.com/flowersaspoetry.

Important:
Recunosc că anii trecuți am avut câteva emoții când în ajunul unor zile nu primisem încă fotografiile participante și din cauză că nu aveam o adresă de mail, nici nu am avut cum să reamintesc celor înscriși. Nici anul acesta nu cer adresa de mail, regulile sunt aceleași - nu vreau să vă bombardez cu mesaje standard. Acum însă aș avea rugămintea să vă încercuiți acolo cu roșu în calendar și să nu uitați că mi-ar plăcea să-mi trimiteți fotografiile cu cel puțin câteva zile înainte. Let's keep it simple și cu bun simț. :)

(Pentru întrebări și poate chiar sugestii, puteți folosi cu încredere formularul de comentarii de mai jos.)

Aștept, deci, vești cu povești și cu flori de la voi!

(Imaginea de mai sus: desenul-logo făcut cu drag de Andreea/Chichiridiche, iar floarea-trandafir meșterit cu blândețe de Raluca/Călădor. Vă mulțumesc, domnițelor!)

You May Also Like

6 commentarii

  1. ce ma bucur ca ai decis sa mergi mai departe cu proiectul! m am inscris deja cu o zi, iar daca mai raman zile libere si faci o ultima strigare sunt disponibila! :) salutari cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, Ioana, să văd entuziasm și de la voi! Abia aștept să înceapă primăvara. Deocamdată văd că mai sunt zile destule, așa că poți să mai ”furi” una sau câte vrei, fără grijă :)

      Ștergere
  2. Felicitari! Abia acum am aflat de nasterea micutei flori! Sa aveti o gradina tare, tare vesela! Citesc de ceva vreme, inaintea de nasterea Lucacinului, blogul si-mi da asa o stare de bine! Intre timp, a aparut si la in ograda o floare, face doi ani in aprilie. De cand s-a nascut, iubesc lalelele si mai mult. o sa contribui si eu cu o mica parte. Cu drag, elena :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Elena și mă bucur să aflu că vii aici de ceva vreme deja. Felicitări pentru micuța ta fetiță! E frumos când copiii ne inspiră și ne fac mai buni, sper. Aștept cu nerăbdare să citesc povestea de la tine :)

      Ștergere
  3. Ce proiect frumos! Vreau si eu! M am inscris cu 2 zile, daca e prea mult, poti sterge Vica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai liniștită, Natalia! E loc în grădină pentru multe flori. Mă bucur că participi și tu :)

      Ștergere