Flowers as Poetry - o nouă primăvară

by - 3/01/2018

Bună dimineața de Mărțișor! deși ar fi trebuit să încep cu o salutare pe măsură, după oh-atât-de-mult-prea lunga perioadă de când nu am mai dat pe aici, să fie asta cred cea mai lungă pauză, dar ce contează, când viața din realitate este plină cu de toate. Poate o să mai povestesc despre ele în altă postare, căci așa pe nepusă masă mi-a revenit dorul să scriu iar, ca pe vremuri, deși el a mocnit acolo încetișor în toată această perioadă. Și o să încep cu o invitație, pe care o trimit de câțiva ani în preajma lui Martie. O invitație de a sărbători o nouă primăvară, într-a noua ediție Flowers as Poetry.


Anul acesta am întârziat destul de multicel cu invitația, de asta nici nu o să insist foarte mult. M-am gândit totuși să vă spun că dacă ați adunat ceva gânduri și povești cu și despre flori, vă invit să le strângem pe toate pe Flowers as Poetry, așa cum am făcut-o și în ultimii ani. Pentru cei care nu știu despre ce e vorba, Flowers as Poetry este o colecție de povești cu și despre flori, o dată pe an, în luna Martie, a pornit în 2010 ca un proiect personal de fotografie, din pasiunea mea pentru natură și frumusețea ei, o dedicație pentru mama mea - o iubitoare a florilor; din 2014 am invitat și alți pasionați de frumos să mi se alăture prin poveștile lor și să celebrăm în acest fel primăvara împreună.

Detaliile pentru participare sunt în mare aceleași ca și-n anii precedenți, doar am eliminat câteva. M-am gândit să păstrez ideea avută la început, cea de o fotografie pe zi, dar care poate fi acompaniată de un text. Acest text poate să fie o simplă descriere a fotografiei, a florii, un nume, o dată, locul unde v-ați oprit să fotografiați floarea, niște gânduri, o dedicație, un citat, chiar și un mică poveste, fiecare ce inspirație are.

Pentru asta va trebui să alegeți și să-mi comunicați ziua/zilele din luna Martie 2018, în care doriți să ”contribuiți” cu câte o fotografie. Anii trecuți am folosit o platformă de poll-online, pentru a alege zilele de participare, acum fiindcă vă dau de veste cam din scurt, chiar azi pe 1 Martie, am eliminat acest pas. Voi încerca să potrivesc eu zilele astfel încât să fie bine pentru toată lumea sau să le public în ordinea înscrierii.

Fotografiile și celelalte informații - datele și poveștile ce le însoțesc - mi le puteți trimite la adresa de email fotogravika (at) gmail (dot) com. Fotografiile mi-ar plăcea să fie de o calitate bună, clare, să exprime frumos ce ați vrut să surprindeți. Ideea principală este să aibă ca subiect florile, dar las ușa deschisă aici pentru interpretările personale a ceea ce înseamnă florile pentru voi. Tot în email trebuie să specificați ziua pe care ați ales-o, iar dacă ați ales mai multe zile (implicit tot atâtea fotografii ați atașat emailului), vă rog să-mi scrieți ordinea lor, adică ce fotografie să fie publicată, în ce zi. Fiind un proiect de colaborare, ar fi frumos ca fotografiile să fie însoțite de un nume (opțional - un link spre un blog/site este binevenit) și/sau o descriere (ce am spus un pic mai sus).

Câteva completări:
- fotografiile nu trebuie să fie făcute neapărat acum sau în luna martie, cu siguranță aveți deja unele în arhivă ce pot fi scoase la vedere;
- nu am specificat o dată limită, dar mi-ar plăcea să îmi trimiteți fotografiile cel puțin cu câteva zile înainte de ziua/zilele pe care le-ați ales să participați;
- acolo unde este necesar voi aplica o delicată postprocesare (culoare, contrast, luminozitate) pentru a uniformiza fotografiile participante.

(Pentru întrebări și poate chiar sugestii, puteți folosi cu încredere formularul de comentarii de mai jos.)

Aștept, deci, vești cu povești și cu flori de la voi! Să vină primăvara lin și cu multe raze de soare pe-acolo și pe-aici.

You May Also Like

5 commentarii

  1. Ce ma bucur ca ai scris, imi era dor de tine 🙂
    As vrea sa iti trimit si eu cevA fotografie (poate chiar 2 sau 3). Si te rog sa ma planifici din 15 martie incolo, sa am timp sa imi caut inspiratie. Multumesc frrumos.
    Primavara fericita!
    Anki

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur și eu, Anki, îmi recapăt și eu speranța că n-au fugit chiar toți cei care mai dădeau pe aici. Îmi era dor și mie de acest colțișor, te aștept oricând cu poveștile (și fotografiile) despre flori :)

      Ștergere
  2. Ahh, atat de discret ai revenit ca abia acum vad postarea. Daca mai e loc, trimit si eu o fotografie-doua maine. :)
    Bine ai revenit si te astept cu transmisiuni din gradina ta minunata, ca tot e vremea sa se auda zumzet in gradini.

    Ganduri bune,

    Adriana B


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, Adriana, de data asta am zis să nu fac prea multă publicitate și am sperat că cei care își mai amintesc de Flowers as Poetry, sigur vor da pe aici și uite că e chiar așa :) Mă bucur că ți-ai amintit și te aștept cu drag cu florile minunate!

      Ștergere
  3. Bine ca ai revenit Vica!Multumesc

    RăspundețiȘtergere