Vara asta se poartă șalvarii

by - 7/10/2014

Iar am avut spor luna trecută și poate chiar am depășit viteza legală de condus mașina de cusut, dar în cele câteva ore de somn de zi ale copilului, mama și-a găsit de lucru. Cu spor și drag. Ce să-i faci, dacă am căpătat o pasiune pentru șalvarii de pitici, bufanți și colorați? Cu gândul la soarele și vremea caldă de acasă, i-am mai făcut lui Luca câteva perechi, scurți și lungi, după modelul șalvarilor cusuți acum câteva luni, așa, ca să aibă lejeritatea necesară să se zbenguiască în voie.


Recent am ochit și un târg de materiale chiar în buricul Antwerpului de unde m-am întors cu câteva bucăți colorate, căci nu m-am mulțumit doar cu privirea. Așa că am mai făcut două perechi, de data asta pentru două fetițe, prietenele piticului.


Mai în glumă, mai în serios, am fost întrebată apoi dacă ”execut” și mărimi mai mari. Hm... poate sunt la modă vara asta șalvarii de damă, nu știu, dar preferații mei rămân tot cei în mărimi mici și cred că tot copiilor le stă cel mai bine în ei. O fi de la dolofăneala lor, cu siguranță :).

You May Also Like

7 commentarii

  1. Toate perechile arata fantastic. Cei cu elefantei verzi sunt adorabili rau de tot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Puișor! Deși e un material mai gros, ”canvas”, am reușit totuși să lucrez cu el, mai greoi a fost la cusăturile de jos.

      Ștergere
  2. Draga Vica, faci niste nadragi, superbi...ai putea si vinde...:)Ma uit zilnic si la pozele noi, pe care le pui pe instagram, imi plac toate, dar una ma si amuza...ce cu Luca la masuta, si pisica langa el pe scaun... iar Luca este un inger de copilas....Dumnezeu sa-l ocroteasca pe el si pe voi...Cu drag,Angela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, dragă Angela! Acea imagine mă bucură și mi-e foarte dragă și mie, atât de mult încât a durat un an să o fac vizibilă și vouă :)

      Ștergere
  3. Buna. Foarte frumosi sunt salvarii. Am si eu un pui mic si i as face si lui. Ne spui sinoua "reteta". Merci. Crina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Crina! ”Rețeta” o am din cartea Made by Hand, de Lena Corwin, o carte foarte faină cu diverse proiecte creative, dacă ești pasionată de handmade. Pe Internet am găsit însă și alte tipare și tutoriale pentru șalvari (bloomers sau harem pants cum se numesc în engleză), uite câteva:
      http://www.marthastewart.com/335538/baby-bloomers
      http://makerssociety.com.au/baby-harem-pants-tutorial/
      http://seekatesew.com/free-pattern-baby-bloomers/

      Spor mult și sper să faci ceva fain puiului tău mic! :)

      Ștergere
  4. E minunat blogul tău!! Iar salvării, pai salvarii-s ge-ni-ali. :) Pe loc am căutat cartea și modele de mașini de cusut pe amazon. :))) Ai putea, te rog, să imi spui ce altceva mai conține cartea?
    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere